top of page

U kunt in principe voor alle behandelingen bij ons terecht, uitgezonderd de meeste kaakchirurgische, orthodontische en een aantal implantologische behandelingen. Hiervoor verwijzen wij door naar door ons geselecteerde specialisten.

Gestreefd wordt naar een zo goed mogelijke preventie. Voorkomen is beter dan genezen, zo gezegd. Dit houdt in dat patiënten minimaal een keer per jaar (meestal twee keer) bij de tandarts op controle komen, waarbij de gezondheid van de mond beoordeeld wordt. Op deze manier worden eventuele problemen tijdig ontdekt, voordat er sprake is van pijnklachten of andere ongemakken. Aan de hand van uw persoonlijke situatie wordt bekeken hoe vaak u het beste langs kunt komen voor een controle of gebitsreiniging. Bovendien is in de praktijk een preventie-assistente werkzaam. Hier kunt u onder andere terecht voor uitgebreidere gebitsreinigingen, mondhygiëne-instructie en fluoridebehandelingen. Ook geeft de preventie-assistente kinderen vanaf tien jaar uitgebreide mondhygiëne-instructie, aangezien ze op die leeftijd pas de motorische vaardigheid hebben om hun tanden goed te leren poetsen.

Alle restauratieve behandelingen (vullingen, kronen, etc.) worden indien nodig met behulp van de operatiemicroscoop uitgevoerd, wat een uiterst precieze behandeling mogelijk maakt. Restauratieve behandelingen worden bij ons uitdrukkelijk niet door assistenten uitgevoerd, alleen door de tandarts zelf.

In onze praktijk wordt uitsluitend met “witte” composietvullingen gewerkt, nooit met amalgaam. Bovendien zult u merken dat de behandelingen indien mogelijk met behulp van een rubberdam uitgevoerd worden. Dit houdt in dat er een rubberen lapje over de betreffende tanden of kiezen gespannen wordt. Hierdoor wordt een zeer goede isolatie verkregen en wordt het risico van lekkende vullingen zoveel mogelijk tegengegaan.

Mocht het noodzakelijk zijn een tand of kies te verdoven, dan maken wij hiervoor gebruik van de Quicksleeper, een computergestuurd apparaat dat een vrijwel pijnloze verdoving mogelijk maakt en waarbij vrijwel geen verdoofd lipgevoel optreedt.

Kronen, inlays, etc. worden altijd door het tandtechnisch laboratorium vervaardigd. Wij maken uitdrukkelijk geen gebruik van apparatuur om de kronen “direct aan de stoel” te vervaardigen, wat een mindere kwaliteit zou opleveren. De tandtechnische laboratoria waar wij mee samenwerken zijn door ons geselecteerd op kwaliteit. Bovendien zijn wij in staat door middel van de Medit mondscanner een uiterst hoge kwaliteit kroon- en brugwerk te leveren. Röntgenfoto’s worden bij ons digitaal verwerkt. Dit betekent dat de reeds lage dosis straling per foto nog verder gereduceerd wordt.

Uw tandarts volgt een vast nascholingsprogramma aan het ACTA, het tandheelkundecentrum van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hiernaast worden vele andere cursussen gevolgd en congresdagen bijgewoond. Bovendien zijn wij aangesloten bij de beroepsorganisatie en staat tandarts G. Eymann ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Tandartspraktijk G. Eymann legt zich toe op de algemene tandheelkunde. 

_DSC6096-Edit.jpg

Door middel van de operatiemicroscoop wordt een zeer goed zicht verkregen op het behandelterrein. De behandelmicroscoop is in staat objecten tot 20 maal te vergroten, in de praktijk is 6 maal meestal ruim voldoende. Bovendien bevat de microscoop een sterke lichtbron wat een zeer goed schaduwvrij zicht oplevert. Zo is het zelfs mogelijk tot onderin de wortelkanalen van een tand of kies te kijken. Niet alleen bij wortelkanaalbehandelingen, maar ook bij het maken van vullingen en bijvoorbeeld esthetische behandelingen is de operatiemicroscoop van grote waarde. Ook niet onbelangrijk is de gunstige invloed op de zithouding van de tandarts, waardoor er minder vermoeidheid optreedt, vooral bij langere behandelingen.

Operatiemicroscoop
_DSC6156-Edit.jpg

De Quicksleeper is een revolutionair apparaat dat verdoving op een vrijwel pijnloze manier aanbrengt, anders dan bij de traditionele injectie. Met het apparaat, ter grootte van een elektrische tandenborstel, wordt de verdovingsvloeistof binnen in de kaak aangebracht in plaats van ernaast zoals bij een injectie. Hierdoor wordt vrijwel meteen een zeer goede verdoving bereikt, ook bij ernstige pijnklachten. Bovendien is er minder verdovingsvloeistof nodig en treedt er vrijwel geen verdoofd lipgevoel op. Met name bij kinderen maar natuurlijk ook bij volwassenen wordt dit als zeer prettig ervaren.

Quicksleeper
_DSC6081-2-Edit.jpg

Wij werken reeds vele jaren met de iTero mondscanner, een apparaat dat het mogelijk maakt tanden en kiezen in de mond digitaal vast te leggen. Hierbij is het dus niet meer nodig een afdruk te maken, het zogenaamde “happen”. Bijvoorbeeld bij het maken van een kroon wordt de beslepen tand of kies in de mond gescand. De verkregen beelden worden naar het tandtechnisch laboratorium verstuurd, waar de basis van de kroon digitaal vervaardigd wordt. Dit levert een ongekend goede pasvorm op en een veel kleinere kans op fabricagefouten dan bij kronen gemaakt op gipsmodellen van een gebitsafdruk. Verreweg de meeste mensen ervaren het scannen als comfortabel in vergelijking met het maken van een afdruk.

mondscanner
Op zoek naar meer informatie?
Meer informatie over tandheelkunde kunt u vinden in de informatiefolders van het Ivoren Kruis. Ook kunt u gebruik maken van de website allesoverhetgebit.nl.
 
Bovendien kunt u gebruik maken van het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP). Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0900 2025012.
bottom of page